Hvad betyder genanvendelige mundbind?

Hvilke genanvendelige mundbind er ce godkendt? 

Der er utallige stofmundbind, som ikke er CE-mærket og som importeres som "merchandise" eller "et stykke klæde". Disse mundbind er ikke godkendte, og derfor bruger vi kun betegnelsen CE mærket mundbind.

De godkendte mundbind kan i og for sig være lige så gode, men ingen tjekker eller stiller krav til, hvad produktet skal kunne.

CE-mærkede mundbind og stofmasker er meget forskellige. Der findes dog nogle forskellige kategorier som vi kan dele op efter:

CE-mærkede

Ikke CE-mærkede

Engangsmundbind

Åndedrætsværn

Genanvendelige stofmundbind

Stofmasker

Lever op til EN 14683

Lever op til EN 149

Ingen norm på området, skal leve op til formålet.

Ingen krav

Eks: Type 1, Type 2 og Type 2R

FFP1, FFP2, FFP3 og oftest også N95 masker

VRMUNDBIND, andre CE-mærkede stofmundbind

 

Læs mere om hvilke CE mærkede mundbind du kan vælge

VRMUNDBIND er CE-mærket genanvendelige stofmundbind. Det betyder, at vi som fabrikant står inde for, at mundbindene lever op til deres formål, at "begrænse smitte blandt befolkningen". 

Hvis et engangsmundbind ikke lever op til EN 14683 må det ikke CE-mærkes. Dette skyldes, at der er en norm på området for, hvad et engangsmundbind skal kunne. 

Der er ikke nogen officiel sammenligning mellem genanvendelige mundbind og engangsmundbind. Til genanvendelige mundbind stilles der det krav til fabrikanten, at vi skal stå inde for, at produktet lever op til dets formål.

VRMUNDBIND er underlagt direktivet¬†93/42/EEC.¬†Mundbindene¬†opfylder de krav, direktivet fasts√¶tter omkring dokumentation og markedsf√łring, m√¶rkning mm. og er CE-m√¶rket med det form√•l at "begr√¶nse smitte blandt befolkningen"¬†

Læs mere om vores genanvendelige stofmundbind