Hvad er billigst, engangsmundbind eller genanvendelige stofmundbind?

Går du op i kvalitet eller pris? Kvalitet koster, men det gør bæredygtighed også.

Men i tilfældet med mundbind, er det faktisk både mere bæredygtigt og billigere i længden med genanvendelige stofmundbind fremfor engangsmundbind. 

Derfor er stofmundbind billigst! 

En hurtig søgning på nettet viser at engangsmundbind typisk koster 2,5 - 3 kr stykket, hvis du køber større pakker. De er ofte lidt dyrere hvis du køber dem i detailhandlen. Her tager vi udgangspunkt i de billigste, og regner med 2,5 kroner stykket pr engangsmundbind. 

 

Et genanvendeligt stofmundbind erstatter ca 40 engangsmundbind

Indkøbspris  Pris pr brug  pris efter 40 gange 
Genanvendeligt stofmundbind  kr 37,5 kr 0,94 kr 37,5
Engangsmundbind  kr 2,5 kr 2,5 kr 100

 

Vi anbefaler at du skifter dit VRMUNDBIND ud efter ca 40 ganges vask. For 75 kr. giver en pris pr. gang på 1,875 kr. Eller en besparelse på 25% i forhold til de billigste engangsmundbind. Når du køber vores stofmundbind får du dem i 2-pak hvorfor vi regner med 37,5 kr.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, og gør brug af den rabatkode du får ved tilmeldingen, er der endnu flere penge at spare. 

Så selv hvis du finder engangsmundbind helt ned til 2 kroner stykket - vil vores genanvendelige stofmundbind stadig være billigere i længden. Så i det tilfælde her, er det faktisk det miljørigtige valg, der er billigst. 

Er stofmundbind lige så gode som engangsmundbind? 

Og så sidder du måske og tænker - ja, men er engangsmundbind ikke bedre end stofmundbind?

Vi har gennemtestet vores stofmundbind og mener, at til almindelige mennesker (det vil sige mennesker som ikke arbejder i sundhedssektoren) er vores stofmundbind rigtig gode. Læs om forskellene på engangsmundbind og genanvendelige stofmundbind her

Vores genanvendelige stofmundbind er målrettet almindelige mennesker i butikker, i busser og hvor vi ellers skal gå med mundbind. Vi mener, at engangsmundbindene skal være forbeholdt personalet i sundhedssektoren, som skal skifte mellem hver patient - og i nogle tilfælde også har brug for sterile mundbind. 

Hvorfor producerer Viking Rubber Co. ikke engangsmasker?

Når det nu er muligt at tjene penge på engangsmundbind og der også bliver solgt rigeligt af dem, hvorfor producerer vi dem så ikke?

Vi forsøger at tage ansvar for vores affaldsmængde. Det kan vi kun gøre som virksomhed ved at lave et fornuftigt alternativ til engangsmundbindene, som hurtigt bliver til enorme mængder affald. 

Vores styrke og ekspertise ligger i, at vi kan producere alle mulige produkter i stof, herunder genanvendelige stofmundbind. 

Ifølge en rapport fra ecochain.com koster fremstillingen af et mundbind i stof omkring 20% mere CO2, end fremstillingen af en N95 beskyttelsesmaske (de der støvmasker, som nogle også bruger som mundbind). Den miljømæssige gevinst består i, at et stofmundbind kan bruges mange gange, og man derfor undgår det voldsomme CO2-aftryk, som engangsmasker vil medføre. Som tallene i rapporten viser, er den miljømæssige fordel ved stofmundbind yderst markant – efter en måneds brug vil engangsmasker medføre et CO2-aftryk på 1,8 kg, mens stofmundbind kun medfører et aftryk på 0,06 kg

Hvis du vil hjælpe os med at gøre noget godt for miljøet og samtidig dine omgivelser, så kan du købe vores genanvendelige stofmasker her.