Hvor mange gange kan jeg bruge et genanvendeligt stofmundbind?

Stofmundbind har været brugt i Asien i mange år, hvor det har været almindeligt at have mundbind på, når man er ude og handle. Nu ser vi også den tendens i Europa, der i de fleste tilfælde skyldes, at det bliver en anbefaling eller et krav fra staten.

I vores blogindlæg vil vi indlede med et spørgsmål, og derefter give dig svaret kort og præcist. Hvis du ønsker at dykke ned i detaljen og få en endnu bredere forståelse, så kan du sagtens læse med nedenunder. For at blive klogere på, hvorfor genanvendelige stofmundbind kan være en god idé, kan du læse mere på sundhedsstyrelsens hjemmeside her.

Hvor mange gange kan jeg bruge mit genanvendelige stofmundbind?

Du kan bruge vores mundbind 40 gange, før den fugtafvisende behandling langsomt forsvinder. Men selv derefter er mundbindet godt - og som bekendt stadigvæk bedre end intet mundbind.

Hvorfor kan mit genanvendelige stofmundbind kun vaskes 40 gange?

Stoffet har fået en behandling som i korte træk er med til at gøre stoffet stænkresistent (vandafvisende også, kaldet fugtafvisende af sundhedsstyrelsen).

Behandlingen som stoffet har fået, forsvinder gradvist, når stoffet vaskes og derved forsvinder effekten også. Vi har for nylig testet vores mundbind, og hvor vi før anbefalede 30 vaske ved 40 grader, er vores nye anbefaling 40 gange ved 60 grader. Her viser testen, at mundbindene stadig har den ønskede virkning af den fugtafvisende behandling.

Læs om testen her

Vi bruger erfaring fra arbejde med regntøj og vandtætte materialer

Vi har arbejdet med vandtætte materialer siden 1935 og kender en del til, hvordan stoffet påvirkes, når det udsættes for forskellige naturlige eller unaturlige behandlinger. Et stykke stof der er behandlet til at være vandtæt eller vandafvisende, mister typisk noget af effekten efter et bestemt antal vaske.

På et mundbind mener vi, at kemien bør begrænses og samtidig ville en kraftigere behandling skade åndbarheden i mundbindet. 

De 40 ganges vask er bestemt ud fra vores anbefalinger om at vaske mundbindet ved maks. 60 graders vask. 

Vi ved, at virus bliver opløst at almindelig varmt vand og sæbe, ligesom det gør når vi vasker hænder. Det betyder, at du kan vaske mundbindet i hånden - eller i maskinen ved eksempelvis 40 grader og det vil forlænge levetiden på dit mundbind. Men det er ikke muligt at sige, præcis hvor længe det forlænger levetiden.

hvor mange gange kan mundbind vaskes?

Vi har fastsat en grænse for, hvornår den fugtafvisende effekt mister tilpas meget af sin evne. Derefter anbefaler vi, at du skifter dit stofmundbind og smider det ud. Imens du har gået med vores mundbind, har du dog sparet jorden for utallige ressourcer, der skal bruges på engangsmundbind. Det er baggrunden for, at vores mundbind er klimavenligt.

*Vi har tidligere anbefalet vask ved 40 grader og kun 30 ganges vask. Vi har for nylig lavet yderligere tests hvilket har resulteret i vores nye anbefalinger. Vi har testet efter sundhedsstyrelsen har været ude med deres anbefalinger.

Husk..

Mundbind erstatter ikke afstand og god håndhygiejne.

Læs mere om vores genanvendelige stofmundbind