Hvordan håndterer man vaskbare mundbind?

Vaskbare mundbind kan vaskes 40 gange ved 60 grader

...og stadig bevare et fugtafvisende stofmundbind. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler

Vi har dokumenteret, at de genanvendelige mundbind fra VRMUNDBIND stadig bevarer det meste af deres fugtafvisende behandling efter 40 vaske ved 60 grader. Derfor anbefaler vi nu, at du vasker dit mundbind ved 60 grader.

Vi opfordrer dig desuden til at skrifte dit mundbind ud efter 40 vaske, da den fugtavisende behandling herefter vil være på et niveau, som gør at mundbindet risikerer at blive vådt, og dermed miste en del af sin effekt.

Vores vaskbare mundbind er testet!

Vi har fået VRMUNDBIND testet ved det schweiziske SGS Institut i Vietnam. 

Her har testfolkene i SGS-laboratorierne systematisk vasket, tørret og testet en række af vores mundbind over ti dage, for at undersøge HVOR meget de kan bruges og vaskes, og stadig bevare den fugtafvisende effekt, som er unik for VRMUNDBIND.

Testen viser, at efter 40 vaske ved 60 grader er der stadig et flot niveau af vandafvisende effekt tilbage på ydersiden af stoffet. Mellem 40 og 60 vaske falder effekten til et niveau, som gør, at ydersiden kan opleves som fugtig.

Derfor anbefaler vi, at du skifter dit vaskbare mundbind ud efter 40 vaske. 

* Vi har tidligere anbefalet, at du vaskede VRMUNDBIND ved 40 grader, da virus opløses i almindeligt vand og sæbe, desuden var viste vores første test kun vask på 40 grader og ved 30 gange vask.

Nu hvor testen har vist, at den fugtafvisende behandling bevares selv ved 60 grader, er det selvfølgelig det, vi nu anbefaler. 

Læs om testen her

Husk..

Der er ingen mundbind der erstatter afstand og god håndhygiejne.

Læs mere om vores genanvendelige mundbind

Køb mundbind