Sundhedsstyrelsens anbefalinger om genanvendelige stofmundbind?

Lever jeg op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger til mundbind, hvis jeg bruger VRMUNDBIND? Ja det gør du! Faktisk overholder du samtlige anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen i forhold til brug af genanvendelige stofmundbind. VRMUNDBIND kan vaskes mindst 40 gange ved 60 grader. De er fugtafvisende og filtrerer 92 % af alle partikler fra. 

Det er den helt korte gennemgang af, hvad VRMUNDBIND står for. 

Hvad er Sundhedsstyrelsens anbefalinger?

Her er sundhedsstyrelsens syv råd om stofmundbind. Teksten under hvert punkt er vores kommentar til, hvordan dit VRMUNDBIND lever op til anbefalingerne.

1. Der skal helst være tre lag stof.

- Vores mundbind består af tre lag stof, det yderste lag er 100% polyester de to inderste lag er 65% Polyester og 35% bomuld.

2. Materialet skal være tæt nok til at skabe filtrering, men stadig være åndbart. Det kan fx være tætvævet bomuld.

- Ydersiden er tætvævet polyester, desuden er ydersiden stænkresistent (det som Sundhedsstyrelsen kalder for fugtafvisende). De to inderste lag er bløde, behagelige og forholdsvis tykke lag som øger åndbarheden så du kan bære mundbindene længere end ved hårde metervarer.

Vi har fået testet vores mundbind hos Teknologisk Institut, og kan dokumentere, at de filtrerer mindst 92 % af alle partikler fra. 

Du kan læse testrapporten fra Teknologisk Institut her

3. Det indre lag skal være fugtabsorberende og føles behageligt mod ansigtet

- De to inderste lag er begge fugtabsorberende og bløde så mundbindet ikke irriterer dig, når du bærer det.

4. Det er god ide at vælge lyst materiale, så du kan se, om det er snavset.

- Uanset om du har valgt hvid, grå eller blå så er det inderste lag altid hvidt. Den hvide farve afslører, om dit mundbind er beskidt og skal skiftes. 

5. Det ydre lag skal være fugtafvisende.

- Det yderste lag har en stænkresistent behandling og er derfor fugtabsorberende, denne behandling holder ikke til at blive vasket uendeligt.

6. Mundbindet skal kunne vaskes flere gange ved mindst 60 grader.

- Vores mundbind kan vaskes 40 gange ved 60 grader. 

Vi har testet, hvor meget den kan holde til, og kan se, efter at 40 vaske ved 60 grader, begynder kvaliteten af den fugtafvisende behandlingen at aftage. Derfor anbefaler vi, at du skrifter dit mundbind ud der. 
Læs mere om testen her 

7. Mundbindet skal kunne sidde tæt til dit ansigt.

- Et genanvendeligt mundbind skal sidde tæt til dit ansigt, præcis som et engangsmundbind skal. Det har vi klaret ved, at du kan tilpasse mundbindet ved næsen. Desuden har mundbindet ørestropper som er en smule elastiske og hjælper til at holde mundbindet på plads.

LÆS her: Sådan bruger du et mundbind

Kilde: www.sst.dk