Hvordan renser jeg mit stofmundbind?

VRMUNDBIND er lavet af tre lag stof med en lille metalklemme, så du kan sætte det bedre fast omkring næsen. 

Når du har brugt mundbindet, anbefaler vi (og Sundhedstyrelsen) at du lægger det direkte i en lukket pose eller smider det direkte til vask, så du rører så lidt ved mundbindet som overhovedet muligt. 

Kan vaskes ved 60 grader

Vi har testet mundbindene og ved, at de kan holde til at blive vasket mindst 40 gange ved 60 grader og stadig bevare en god kvalitet på den fugtafvisende behandling, stoffet har fået. Derefter begynder den fugtafvisende behandling langsomt at aftage, og du vil opleve, at mundbindet hurtigere bliver fugtigt og skal skiftes. 

Vi anbefaler derfor vask ved 60 grader. 

Læs mere om hvor mange gange, du kan genbruge dit mundbind

Har du ikke adgang til en vaskemaskine, kan du også håndvaske mundbindet i almindeligt varmt vand og sæbe, da virus opløses i varmt vand og sæbe (som når vi vasker hænder). 

Kan stofmundbind tåle at komme i mikrobølgeovn?

Der findes mange forskellige måder at desinficere og rense på. Men da der er en metalklips som næsebøjle kan VRMUNDBIND ikke tåle at blive steriliseret i en mikrobølgeovn og vi vil derfor på det kraftigste fraråde at forsøge. Først vil plastikdelen udenom metalklipsen formentlig smelte, hvorefter metallet kan forårsage at mundbindet og mikrobølgeovnen bryder i brand. 

Kan stofmundbind tåle at komme i ovnen?

Bakterier og vira kan ikke tåle høje temperaturer. Der er lavet mange forsøg med at desinficere i ovnen ved 90 grader i 60 min. Selvom mundbindet ikke øjensynligt tager skade af en time i ovnen, vil vi anbefale ikke at gøre det. Vi er nemlig ikke sikre på at alle funktionerne i dit mundbind forbliver intakte ved så høje temperaturer. Eksempelvis kan den fugtafvisende behandlinger risikere at forsvinde eller blive så svag at det ikke længere giver mening at benytte mundbindet.