Derfor producerer vi ikke sorte stofmundbind og mundbind med mønster eller billede!

VRMUNDBIND i sort? - eller hvad med at få trykt mønster eller billede på? 

Dét er nogle at de spørgsmål, vi modtager oftest på vores mail. Faktisk er vi overbeviste, om at vi snildt have solgt mange tusindvis flere mundbind, end vi har, hvis vi havde haft VRMUNDBIND i sort. 

Men det har vi ikke og det er der flere gode grunde til, her får du nogle af dem:

Derfor har vi ikke VRMUNDBIND i sort: 

 • Der skal bruges mere farve og dermed både mere vand og flere kemikalier til at farve stoffet sort
 • Det er sværere at vaske - for de færreste vasker normalt en sort kogevask. Den sorte farve kan risikere at smitte af, hvis du vasker det med lys kogevask. Så risikoen for at man ikke overholder vaskeanvisningerne er større. 
 • Det er sværere at se, om mundbindet er blevet beskidt og derfor skal skiftes --> større risiko.
 • Vi kan ikke producere en metervare af helt samme kvalitet i sort, som vi kan i hvid (den inderste, hvide del af VRMUNDBIND). 

Derfor anbefaler vi ikke stofmundbind med mønster og tryk: 

 • Tryk kan indeholde kemikalier, som kan komme ind i kroppen, når du trækker vejret gennem mundbindet
 • Et tryk uden på stoffet vil sænke åndbarheden og dermed kvaliteten
 • Der skal - igen - bruges mere farve og kemi, hvis man laver mønstret stof end ensfarvede, vi arbejder med. 

Direktør Alexander Mygind Andersen forklarer her mere udførligt om baggrunden for valget, som muligvis er dyrt i forhold til salget af mundbind - men giver rigtig god mening i forhold til de værdier, som VRMUNDBIND - og moderfirmaet Viking Rubber Co bygger på. 

"Jeg har fra starten valgt, at vi skulle lave mundbind på en forsvarlig måde. Vi ejer selv produktionen i Vietnam, som normalt laver arbejdstøj, og der værner vi om, at vores medarbejdere har det godt. Det betyder, at vi bruger så få kemikalier, farvestoffer og så lidt vand som er muligt indenfor den kvalitet, vi også ønsker.

Vi har gennemtestet mundbindene og vi er overbevidste om at de er top of the class.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man ikke bruger mørke mundbind, fordi man så får sværere ved at se, om de er beskidte. Som producent synes jeg, det er ansvarligt, at vi laver og tjener penge på et produkt, som man lige nu har brug for. Men så skal vi fandme også gøre os umage, for at producere det bedst mulige alternativ til engangsmundbind... Det har vi gjort ved at tage stilling til farven på stoffet."

Du kan læse her om hvordan vi har testet, hvor mange gange, du kan vaske dit mundbind

  Vores mission er genanvendelighed og bæredygtighed

  Vores vision med VRMUNDBIND har fra starten været at mindske mængden af affald i forbindelse med det stigende behov og krav for mundbind. Derfor gik vi i gang med at lave genanvendelige stofmundbind. Vores rettesnor har hele tiden været, VRMUNDBIND er et miljøvenligt alternativ til engangsmundbind. 

  Det er dog vigtigt, at det også er et funktionelt alternativ og ikke blot et stykke stof foran munden.

  Derfor er vi gået efter at finde den allerbedste metervare til formålet, og producerer dem, så de lever op til alle Sundhedsstyrelsens anbefalinger til stofmundbind. Det betyder blandt andet, at mundbindet skal være lyst, så man let kan se, at det bliver beskidt (ud over at det eksempelvis skal kunne vaskes mange gange ved 60 grader og være fugtafvisende) 

  Vi vælger derfor at holde fast i, at vores mundbind er ensfarvede i lyse farver. 

  Skal der være logo på dit mundbind - så sæt det helt ude i siden

  Vi har lavet mundbind med logo til blandt andre Ungdommens Røde Kors, og Her Går Det Godt. Begge har fået logo trygt på "kinden". Dette logo er Oeko-tex certificeret og sidder så langt ude på siden af stofmundbindet, at der ikke er risiko for, at man kommer til at trække vejret "gennem" logoet, og det derfor ikke skader funktionaliteten.

  Ungdommens Røde Kors fik doneret mundbind med #SygtUng trykt på

  Logo til Mundens Bind - Montecarlo-drengenes ørn på VRMUNDBIND

   

  Hvad skal du være opmærksom på, hvis du vælger stofmundbind med tryk? 

  Hvis der er print på mundbindet, er stoffet blevet indfarvet eller belagt med et billede eller mønster. Det kræver både ekstra kemi og vand i produktionen. 

  Der findes gode tryk, som indeholder ikke-farlige kemikalier, men er det en risiko der er værd at løbe for at få et tigeransigt på dit stofmundbind? 

  Hvis du skal have et mundbind med billede eller mønster på, anbefaler vi som minimum at mundbindet er 3 lag for at der er en god afstand mellem din mund og trykket.

  Billeder og mønstre bør desuden aldrig være lige foran munden, da trykket kan nedsætte åndbarheden og derved forringe funktionalitet af dit mundbind.

  Mundbind bliver en del af dit personlige udtryk 

  Vi ved godt, at der er meget design og personligt udtryk forbundet med stofmundbind. Især nu hvor vi alle skal til at gå med dem på offentlige steder. Hvis kvaliteten var det samme og der ikke var noget problem i det, var vi nok også mange, som selv ville vælge eksempelvis et sort. 

  Men det ændrer ikke på, at et lækkert udseende hurtigt kommer til at gå ud over kvaliteten. De processer, der skal til for at gøre stof fugtafvisende eller åndbart, kan hurtigt lide overlast, hvis stoffet også skal printes med et mønster eller indfarves i en kraftig farve. 

  Det enkle og lyse er og bliver altså det mest bæredygtige valg, når det kommer til mundbind. Dét er jo også en måde at vise sin stil og sine valg på. 

  Vil du også have enkle, bæredygtige og stilrene mundbind? Så køb her