NYT: VRMUNDBIND kan vaskes 40 gange ved 60 grader

Mundbindene har længere levetid, end vi antog. Det betyder, at du både kan vaske dit mundbind ved højere temperaturer og bruge det flere gange, end vi hidtil har lovet.

Derfor ændrer vi nu anbefalingen og siger, at du kan vaske dit mundbind ved 60 grader, som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Og så holder den fugtafvisende behandling endda til mindst 40 vaske.

Det giver en endnu større sikkerhed og sparer endnu flere ressourcer.

Hvad er der dog sket? Har vi ændret på mundbindene?

Nej, ikke det mindste.

Vores genanvendelige stofmundbind er præcis de samme, som vi hele tiden har produceret. Tre-lags stofmundbind med en fugtafvisende overflade.

Det, som er ændret er, at vi har fået testet, hvor meget den fugtafvisende behandling kan holde til i forhold til temperaturer og hvor mange gange, det kan vaskes. Testen, som SGS har lavet for os viser, at VRMUNDBIND holder en rigtig fin vandafvisende effekt ved hele 40 vaske ved 60 grader.

 

LÆS: Sådan bruger du et stofmundbind korrekt

Hvorfor skrev vi så ikke det fra starten?

VRMUNDBIND blev oprindeligt udviklet til det vietnamesiske marked og senere har vi videreudviklet det til det danske og europæiske marked. Vi ville i vores anbefalinger være helt sikre på, at vores mundbind lever op til det, vi lover og det niveau vi kan stå inde for. Derfor gik vi i starten med ”livrem og seler” i vores anbefaling. Vi ved, at virus bliver opløst med vand og sæbe og satte derfor anbefalingen ved 40 grader for at bevare den fugtafvisende behandling i stoffet længst muligt. Vi testede selv, at efter 30 gange vask havde mundbindene stadig en rigtig god fugtafvisende kvalitet.

Vi har ikke selv super professionelt testudstyr til den helt store test. Vi satte først gang i den egentlige test af, hvor meget vores mundbind kan klare, da Sundhedsstyrelsen meldte ud, at de anbefaler, at genanvendelige stofmundbind bør vaskes ved 60 grader. For selvfølgelig vil vi også gerne følge Sundhedsstyrelsens anbefaling.

LÆS: Hvad er forskellen på engangsmundbind og genanvendelige stofmundbind?

”Jeg er glædeligt overrasket over, at mundbindene kan vaskes varmere og flere gange, end vi først troede. Det gør jo, at produktet kan holde endnu længere og derved spare endnu flere ressourcer,” siger Alexander Mygind Andersen, der er direktør i Viking Rubber Co, som står bag VRMUNDBIND.

Den nye undersøgelse viser, at hvis du tidligere har købt mundbind hos VRMUNDBIND kan du nu bruge dem flere gange, end først antaget. 

Officiel anbefaling omkring VRMUNDBIND

  • Brug et rent mundbind hver gang, du skal tage et mundbind på
  • Skift det hvis/når det bliver fugtigt eller beskidt - eller efter max fire timer
  • Vask det ved 60 grader
  • Mundbindet kan genanvendes mindst 40 gange ved vask på 60 grader.
  • Har du ikke adgang til vaskemaskine, kan mundbindet vaskes i hånden i varmt vand og sæbe, inden du skal bruge det igen.

 

 VRMUNDBIND genanvendelige stofmundbind

Læs mere om vaskeanvisningen af VRMUNDBIND

Se rapporten fra SGS her. Du kan også blive klogere på, hvorfor det er smart for miljøet at genbruge et mundbind (som er udviklet til det). I artiklen "Miljøet vinder når du genbruger og genanvender" går cand. tec. soc Sofie Bruun i dybden med, hvorfor genbrug er godt og hvorfor vi skal forsøge at begrænse vores forbrug generelt.