Var VRMUNDBIND ikke CE-mærkede?

VRMUNDBIND har tidligere haft CE-mærkning. Fysisk, som et lille mærke med CE-logoet syet fast på mundbindet. Den har vi fjernet. Ikke fordi mundbindene har ændret kvalitet. Det er præcis samme mundbind med samme høje filtrering, som vi hele tiden har solgt.  

Mundbindet er et tre-lags stofmundbind med en fugtafvisende antibakteriel behandling 

Men – hvorfor har vi så fjernet CE-mærket?  

Vi oplevede, at en del af vores kunder blev forvirrede over CE-mærkningen og forvekslede den med de normer, som engangsmundbind skal leve op til. De normer gælder kun for engangsmundbind.  

CE-mærkningsordningen har således heller ikke specifikke krav og regler i forhold til de genanvendelige mundbind. Så for at undgå forvirring, har vi fjernet mærket.  

Engangsmasker til sygehuse – genanvendelige til alle os andre 

Når vi står overfor at skulle bruge mundbind i detailhandlen, offentlig transport og hvor de ellers kræves giver det god mening, at vi som forbrugere overvejer vores ageren. Engangsmundbindene er produceret til sygehusene og er gode til formålet. Men der bliver brugt virkelige mange ressourcer på at producere dem – og vi ser dem jo desværre også ofte ligge som affald i naturen.  

Dertil er et genanvendeligt stofmundbind som eksempelvis VRMUNDBIND et langt mere bæredygtige alternativt. De kan vaskes og genbruges op til 40 gange.  

Der findes ingen norm for genanvendelige mundbind. Så det er, som det hele tiden har været, at de genanvendelig mundbind er gode til alle os, der skal bruge mundbind i den daglige færden i offentlig transport, i butikker og hvor der ellers bliver påbud om mundbind. Imens engangsmundbindene er gode inde på sygehusene.