VRMUNDBIND donerer mindst 10 % af salget til socialt udsatte

Viking Rubber Co. donerer mindst 10 % af den samlede omsætning på mundbindswebshoppen VRMUNDBIND.com til velgørende formål. Forsorgscenter Sydfyn har netop fået 750 mundbind.

 

Velgørende organisationer som Forsorgscenter Sydfyn i Svendborg nyder godt af, at Viking Rubber Co i foråret lagde en del af deres produktion om til genanvendelige mundbind og skabte VRMUNDBIND.com. Forsorgscentret har nemlig netop modtaget en stor donation på 750 genanvendelige mundbind.

Faaborg-virksomheden, som hidtil udelukkende har produceret regn-, arbejds- og skæretøj målrettet store virksomheder som lufthavne, havne og industrien, har besluttet at donere mindst 10 procent af omsætningen på deres mundbinds-webshop, www.vrmundbind.com til velgørende formål.

Det fortæller direktør Alexander Mygind Andersen

  • Bæredygtighed og ansvarlighed er nogle af vores vigtigste værdier. Det at vi omlagde en del af produktionen til genanvendelige mundbind har hjulpet os igennem krisen, så vi slap for at fyre medarbejdere og hurtigt kunne få dem tilbage, vi havde sendt hjem på lønkompensation. Derfor virker det helt naturligt for os, at give tilbage til nogle af dem, som har det allersværest, siger han.

Taknemmelig modtagelse af de genanvendelige stofmundbind

Indtil nu har blandt andre Ungdommens Røde Kors' kampagne #Sygt Ung, Kirkens Korshær i Odense, Havnestuen i Faaborg og altså Forsorgscenter Sydfyn modtaget donationer, og alle stederne er de modtaget med åbne arme.

Forsorgscenter Sydfyn

Forsorgscenter Sydfyn er et midlertidigt botilbud til hjemløse. Derudover er der også både gadesygeplejerske, og væresteder hvor socialt udsatte borgere kan komme og få støtte. De modtog 750 genanvendelige stofmundbind. 

Én af modtagerne er Rune Juel Mortensen, der for tiden bor på Forsorgscenter Sydfyn i Svendborg og benytter offentlig transport - og dermed mundbind - ofte. 

"Det er genialt det her. De er meget mere behagelige at have på og sidder meget bedre end engangsmundbindene. Og så slipper jeg for at skulle ud og skaffe mundbind. Den donation falder virkelig på et tørt sted," sagde han spontant, da han fik lov at prøve ét af mundbindene i donationen. 

 

Gitte Østerberg fra Forsorgscenter Sydfyn så på Facebook, at Viking Rubber Co. donerede mundbind til andre og kontaktede dem for at komme i betragtning

"Vores brugere færdes rundt i byen og mange steder, hvor man skal bruge mundbind. Eksempelvis i den offentlige transport. Og vi har faktisk engangsmundbind, vi kan give dem. Men vi vil gerne være mere bæredygtige – og flere af vores brugere kommenterer også, hvordan der ligger engangsmundbind og flyder rundt omkring", siger hun.

4000 genanvendelige mundbind er doneret - flere er på vej

På nuværende tidspunkt har VRMUNDBIND doneret over 4000 mundbind og flere er på vej. Det fortæller direktør Alexander Mygind Andersen.

"På www.VRMUNDBIND.com sælger vi genanvendelige stofmundbind til almindelige danskere, fysioterapeuter, undervisere, cafépersonale og andet ikke-hospitalspersonale, som har brug for mundbind i dagligdagen. Lige nu har vi doneret næsten 20 procent af omsætningen herfra, og målet er at blive ved med at donere, hvad der svarer til mindst 10 procent af omsætningen, så længe der er brug for mundbind i det offentlig rum," siger han og fortsætter:

"Så hvis du er i kontakt med et sted, som arbejder med og for socialt udsatte borgere, hører vi gerne fra dig omkring en mulig donation."

Kontakt Viking Rubber Co, hvis du kender et sted, som har brug for en donation

Efterspørgslen på genanvendelige stofmundbind stiger

Lige nu stiger efterspørgslen på mundbind på webshoppen, og VRMUNDBIND gør klar til at kunne honorere en endnu større efterspørgsel. Og samtidig med at efterspørgslen stiger, bliver der jo også luft til endnu flere donationer fremadrettet. 

  • Vi kan mærke, at opmærksomheden og omsætningen stiger nu og at flere danskere har fået øjnene op for at bruge genanvendelige mundbind i stedet for engangs. Vi har netop satset og fået et lager hjem svarende til alle de mundbind, vi har solgt via webshoppen, siden vi startede for et halvt år siden. Det gør vi for at være klar til, hvis efterspørgslen pludselig stiger endnu mere, siger han.

Donationen til Forsorgscenter Sydfyn svarer til en samlet udsalgspris på 56.000 kroner.

VRMUNDBIND er CE-mærkede. Læs om hvad det betyder  og hvorfor mundbind af stof er godt for miljøet

Du kan også bidrage ved at Købe dit eget genanvendelige mundbind.

Ungdommens Røde Kors modtog mundbind med logo som en donation

Rune fra Forsorgscenter Sydfyn modtager mundbind

Kirkens Korshær i Odense modtager genanvendelige mundbindHavnestuen i Faaborg modtager genanvendelige mundbind