Ansvarlighed

Ansvarlighed er en værdi

Ansvarlighed er en af vores stærkeste værdier i Viking Rubber Co. Det er også hele tankegangen bag VRMUNDBIND, som er skabt ud fra en idé om, at vi kan skabe kvalitets-mundbind, som kan genanvendes og derved spare på de ressourcer, vi har til rådighed i verden. 

Vi tror på, at det vil hjælpe sundhedsmyndighederne at have adgang til de rigtige ressourcer, hvis befolkningen kan få behovet for mundbind stillet på en ansvarlig måde. En ansvarlig måde for os er at benytte genanvendelige stofmundbind, for at nedbringe affaldsmængden betragteligt, hvilket er et undermål til de 17 verdensmål.

Ansvarlig produktion

Under normale omstændigheder producerer vores vietnamesiske datterselskab arbejdstøj og skæretøj. Vi producerer under nogle af de strengeste krav og til de højeste kvalitets-standarder. Fabrikken er velset i området, da vi behandler vores medarbejdere godt og sikrer ordentlige arbejdsforhold. Derudover er virksomheden certificeret med SA8000 (ordentlige arbejdsforhold), ISO14001 (miljøhensyn) samt ISO 9001 (kvalitetskontrol).

I foråret 2020 har vi lagt en del af vores produktion på fabrikken om til genanvendelige mundbind. Også her har vi kvaliteten i centrum, så vi som en selvfølge producerer trelags stofmundbind med en fugtafvisende overflade, så mundbindene kan genanvendes 40 gange og på den måde både mindske smitte i samfundet og sikre at vi udnytter jordens ressourcer ordenligt. 

Ansvarlig forretningsmodel

Vi mener selv at VRMUNDBIND er et ansvarligt koncept. Men der er en klar konsekvens af at ville levere hurtigt. Dine mundbind bliver nemlig fløjet fra Vietnam til Danmark. Men derudover så er det faktisk et ansvarligt valg. 
VRMUNDBIND kan vaskes mindst 40 gange. Det betyder at du kan bruge det 40 gange mere end et almindelig engangsmundbind - som formentlig også flyves fra Asien til Danmark.
Desuden har vi valgt et prisleje som er til at arbejde med, det betyder at vi kan give vores medarbejdere i Vietnam en fornuftig løn, men det betyder samtidig at du kan spare mange penge ved at købe vores mundbind i stedet for 40 engangsmundbind. Det kalder vi for et win-win.

Ansvarlighed på et nyt niveau

Udover at et genanvendeligt produkt er bedre for miljøet fordi det skaber mindre affald, så har vi også en holdning til måden produktet bruges på. Grunden til at at vi ikke lave sorte mundbind, er eksempelvis at det gør det sværere for brugeren at se når de er beskidte og så bruges der oftest yderligere kemikalier og vand til indfarvningen. Nå et produkt er så nødvendigt må det gerne være smart, men vi synes bedre om at det også er ansvarligt, derfor har vi gjort os umage med at lave det bedst mulige genanvendelige stofmundbind. Er du interesseret i hvorfor vi ikke vil producerer sorte mundbind og mundbind med mønstrer, kan du blive klogere her.